L’actualitat després de dos 5-0

En Piqué ens desitja bones festes

En Piqué ens desitja bones festes

Fa força dies des del darrer post així que miraré de resumir l’actualitat fumbolística, perquè han passat unes quantes coses des de llavors.

En primer lloc, el resultat del superclàssic, el partit que va enfrontar el Barça i el Madrid el passat 29 de novembre, va acabar amb un 5-0. És un resultat que s’ha donat en altres clàssics i que sempre suposa una gran alegria per l’equip vencedor i una humiliació pel perdedor. A la jornada següent, Barça i Madrid van guanyar els partits contra els seus rivals (Osasuna i València) per 0-3 i 2-0 respectivament. I la jornada passada, el Barça va repetir el resultat de 5-0 contra la Real Sociedad, que com vam explicar, ha pujat a primera aquest any.

Total, que ara mateix el Barça és líder de primera divisió amb 40 punts. Té el Madrid pel darrera a només 2 de diferència… però pel darrera.

És notícia d’avui que ja s’han fet els sortejos per als vuitens de final de la Champions League. A partir d’aquest moment, la competició deixa de ser en format lligueta per passar a ser una eliminatòria. Aquest és el dibuix amb el resultat del sorteig:

Resultats dels emparellaments de vuitens de final de la Champions League

Resultats dels emparellaments de vuitens de final de la Champions League

Una cosa que m’ha cridat força l’atenció és que els propers partits de Champions es juguen al febrer! Així que haurem de sobreviure només amb la lliga i poca cosa més fins llavors. No sabia que s’agafessin unes vacances tan llargues per la Champions, no està pas malament, no?

Cadascun d’aquests emparellaments consistirà en dos partits (anada i tornada), i el que resulti guanyador dels dos encontres (o que tingui més gols a favor, tenint en compte que en cas d’empat els gols fora valen més), passarà a la següent fase (que hauria de ser quarts de final, suposo).

Convé destacar una de les parelles, que és la de l’Inter de MilanBayern München. I és destacable perquè precisament van ser aquests dos equips els que van disputar la final de la darrera Champions League al Santiago Bernabéu. El vencedor va ser l’Inter de Milan, que tenia com a entrenador en Mourinho. Llavors el presi del Madrid el va fitxar.

Com que em cau millor l’equip bavarès, m’agradaria que passessin a quarts. No només com a petita venjança per la derrota a la final, sinó perquè seria bonic veure’l de nou a la final (i si pot ser contra el Barça, millor).

Quant als equips que juguen a la lliga espanyola, al València li toca amb el Schalke 04. El Schalke 04 en realitat es diu Fußballclub Gelsenkirchen-Schalke 04, perquè és de la ciutat de Gelsenkirchen, que és a Alemanya, a la zona industrial del Ruhrgebiet. I el 04 suposo que és perquè es va fundar l’any 1904. Al Madrid li toca contra el Lyon, que també té el seu morbo perquè va ser l’equip que els va eliminar de la Champions l’any passat. I al Barça li ha tocat un rival bastant fort, l’Arsenal. Com que el rival es preveu difícil, hi haurà molta expectació, i per tant segur que veurem bon futbol i molta gent seguint-ho de prop. Estigueu atents als vostres bars i canals de pagament.

Tornant a dates més properes, aquesta setmana hi ha a Cornellà-El Prat el partit entre l’Espanyol i el Barça. Es diu derbi, perquè és entre equips de la mateixa ciutat. L’Espanyol és quart a la lliga, a 12 punts del Barça, i no necessàriament és un rival fàcil, ja que molts el consideren una filial del Madrid. Al Barça li interessa conservar l’avantatge sobre el Madrid, i a l’Espanyol no perdre gaire posicions a la Lliga per no haver de patir per la permanència, com els acaba passant la majoria d’anys.

Vaig llegir (no recordo on) que l’Espanyol els té prohibida l’entrada a Cornellà-El Prat als aficionats del Barça, perquè es veu que fa anys va haver-hi un incident amb unes bengales. Segons vaig llegir, els presidents de les penyes estaven indignats i demanaven al president del Barça, en Sandro Rosell, que no anés ell tampoc al partit, en senyal de queixa (crec que hi anirà igual). Deu ser que a l’Espanyol van sobrats de diners i es poden permetre vetar l’entrada a tanta gent.


Bono amb la samarreta del Barça

Finalment m’agradaria acabar amb un tema que probablement doni per un post a part. Resulta que amb l’excusa que el Barça deu diners a causa de la gestió de l’anterior president, en Joan Laporta (que ara serà diputat al Parlament, tema que també podríem comentar en un blog dedicat a la política), en Rosell ha decidit posar publicitat a la samarreta del Barça. És el primer cop a la història de l’entitat que això ocorre. Fins ara el Barça duia a la samarreta el logotip d’Unicef, i a més el club feia una aportació econòmica a l’entitat. Crec que els socis n’estaven força orgullosos, i fins i tot alguns que no crec que siguin socis. En Bono (el cantant d’U2, no el ministre) va posar-se la samarreta, tot dient que era l’única samarreta d’un club de futbol que es volia posar, perquè duia el logotip d’Unicef. Ara això canviarà, ja que el Barça durà publicitat d’una entitat que es diu Qatar Foundation, i que encara no he entès ben bé què fa, però que sembla que és una entitat privada sense ànim de lucre dedicada a promoure l’educació, ciència, recerca i desenvolupament social (a Qatar, entenc). L’entitat pagarà 150 milions d’euros per 5 temporades (no està pas malament per una entitat sense ànim de lucre, no?), i desplaçarà el logotip d’Unicef al darrera de la samarreta en les competicions de lliga i copa, i el farà desaparèixer per complet a les de Champions.

La polèmica no és gens local, i de fet ha tingut ressò a tot el món. Els mitjans internacionals destaquen el fet que el Barça hagi acceptat dur publicitat a la samarreta per primer cop a la història, i com el país de l’Orient Mitjà acollirà el mundial de futbol l’any 2022.

En Rosell, no obstant, diu que el Barça seguirà duent una samarreta solidària, i que “Uzbekistán i Qatar no tenen res a veure, són tan diferents com un ou i una castanya”. És tot un filòsof.

0 Respostes to “L’actualitat després de dos 5-0”



  1. Feu un comentari

Deixa un comentari




Subscriu-te per rebre notificacions d\'entrades noves per correu electrònic.

Uneix altres 2 subscriptors